Meny

Ingun Dahlin og Anne Kristine Thorsby Kommer til Galleri GRAFF men en feiende flott utstilling lørdag 2. april 2022 med åpning klokken 13.00.

Ingun Dahlin er en av Norges fremste keramikere. Hun har vært representer her hos Galleri Graff siden 2007, og vi er stolte av det!
Å stille ut Ingun`s Keramiske arbeider er en fryd. Vakre detaljer i et røft materiale, fine farger og struktur. Hun er født i 1961, og bor på Heimdal. Ingun har sin blant annet sin kunstneriske uttdannelse fra Statens Håndverk og Kunstindustrihøyskole og Statens Lærerhøyskole i forming. Ingun har siden 1991 arbeidet fulltid med leire som hovedmateriale. Hun modellerer og former skulpturelle uttrykk – figurativt og rustikt.

Ingun forteller: For meg dreier mitt arbeid seg om å skape liv i leira. Jeg opplever at alt handler om kommunikasjon, relasjon og assosiasjon. Men livet oppstår først i kommunikasjonen mellom kunsten og mennesket, betrakteren.
For meg handler kunsten om livet og undringen over livet. Jeg ønsker at kunsten skal tale fritt der ord kommer til kort – å si noe som ord ikke kan, og være som visuell musikk. Min kunst er mitt språk.

Anne Kristine Thorsby Maler og grafiker, arbeider med naturkreftene, deres bevegelse, fargene og strukturene og ikke minst lyset, som er så sterkt tilstede i hennes arbeider! – I kunsten ønsker jeg å gjøre eksistensiell motstand mot mørket like viktig som i livet, sier hun.​
Dette er vår først utstilling med Anne Kristines arbeider.
Thorsby er fra Oslo og bosatt på Lillehammer. Utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo.

Det kunstneriske gjennombruddet for Thorsby var hennes Peer Gynt-utstilling i 2004. Hun ble deretter invitert til Trygve Lie Gallery, New York med utstillingen «The Kingdom of Peer Gynt», 2006. Foruten internasjonal lansering i New York, London og Firenze har hun hatt over 60 separatutstillinger i Norge, fått gode kritikker, mottatt flere stipend og hatt flere offentlige utsmykningsoppdrag.

 

Se et utvalg av Ingun Dahlin`s arbeider ved å klikke her

Se et utvalg av Anne Kristine Thorsby`s arbeider ved å klikke her

Ingun Dahlin og Anne Kristine Thorsby

Anne Kristine Thorsby Fjelldronning

Anne Kristine Thorsby Fjelldronning Litografi

 

Ingun Dahlin

Ingun Dahlin Byste (Solgt)

Dahlin og Thorsby 2. april 2022 klokken 13.00