Meny

Gro Mukta Holter lager vakker grafikk. 

Galleri GRAFF har i en årrekke formidlet gro Mukta Holter sine vakre Litografier. I 2017 holt vi en separatutstilling med henne. Da vist hun pastelltegning og maleri også. Publikum liker hennes lette og sarte motiver. Fine gaver til dåp, bryllup, konfirmasjon og runde dager. eller kanskje bare ett til deg selv….

Gro Mukta Holter forteller: «Nok en gang har jeg vært på jobb i Kristiansand. Hos Fredriksens Grafikk. Denne gangen har jeg laget ni små og et større motiv. Opplaget er 90 stykker av hvert motiv. De er trykket på Arches Rives bomulls papir, 270 gram papir. I de ni små formatene har jeg valgt å bruke en regnbue-iris over tegningene på steinen. Jeg ville ha en frisk og mettet palett. I «Unfold» ville jeg la selve streken i tegningen komme tydelig frem. Jeg trykket motivet i en varm sepia-tone. Alle fargene er blandet for hånd, så hvert trykk har små nyanseforskjeller. Det er noe av karaktertrekket til et stykke håndarbeid, der hvert trykk går gjennom mange ulike faser. Før det kan rammes inn og stilles ut. Motivene kretser rundt barndom, opplevelsen av trygghet, nærhet og relasjonen mellom foreldre og barn. Samt hvordan vi forholder oss til vår egen fantasi og minner. Noe som er med på og la oss oppfatte verden rundt oss slik vi gjør»

Gro Mukta Holter forteller videre: «Selv om jeg har variert mitt uttrykk over min år som kunstner, er det noen nøkkel-elementer og tema som følger meg. Jeg er ikke interessert i å konsentrere eller uttrykke mine egne følelser eller personlige historier. Jeg er interessert i å, via et figurativt språk, å invitere til en åpen dialog. Med beskuerens egne erfaringer og følelsesliv. Det er klangen av en kollektiv oppfattelse av identitet, kultur, politikk eller emosjon. Mellomrommet fra våken til drømmetilstand. Reise i mental forstand. Det er dette jeg er interessert i å utforske i arbeidene mine. Atmosfæren i motivene omfatter gjenkjennelige elementer. Imidlertid unnslipper spesifikasjoner. Balanseringen av grenseovergangene av kjente og merkelige situasjoner skaper spenning. Det er som om noe vakkert og utrivelig er til stede på samme tid. Kanskje den beste måten å fasettere essensen av mine arbeider er at de retter fokus på de mindre, hverdagslige og marginaliserte ting. Jeg jobber allegorisk for å gjøre disse monumentale.»

Se Gros bilder ved å klikke her