Meny
Hanne Tharaldsen  – Breathing Light

Utstilling i samarbeid med Askim Kommune og Den Kulturelle Spaserstokk
Åpning torsdag 23. mai klokken 1800

Hanne Tharaldsen arbeider med ulike kombinasjoner av fotografi og maleri. Hun er opptatt av forholdet mellom kropp og sinn, mellom psykologi og mytologi. Kunstneren er dypt fascinert av yoga som verktøy for transformasjon, og har hatt flere studieopphold i India. Hennes siste prosjekt henter sin inspirasjon fra den 2000 år gamle teksten Yoga Sutra.

Yoga Sutra er kjent for de fleste seriøse utøvere av yoga, som gjerne kan bruke flere år på å studere denne filosofiske teksten. Dermed kom ideen om å gjøre en tolkning, ikke i form av tekst, som er det vanlige – men i form av symbolmettede bilder. Hanne Tharaldsen har over en periode på flere år skapt kunstverk som både kan fungere som en tolkning av teksten, men også stå på egne ben.  Et utvalg av disse bildene er utgitt i bokform på Aschehoug Forlag: Patanjalis Yoga Sutra av Hanne Tharaldsen.

På utstillingen i Galleri Graff vises flere av de originale kunstverkene som presenteres i boken. Kunstneren viser også en serie helt nye malerier med samme tema.

Ordet yoga vekker ganske andre assosiasjoner i dag enn for 2000 år siden. Den opprinnelige yogaen handler først og fremst om hvordan vi kan få et bedre liv – og det trenger slett ikke å innebære noen form for gymnastikk. Klassisk yoga handler om meditasjon, det handler om å søke innover i seg selv, det handler om stillhet, om pust – og mot til å virkelig lytte til sin indre stemme.

Hanne Tharaldsens arbeider har vært vist på Høstutstillingen, Østlandsutstillingen og Norske Bilder. Hun har hatt separatutstillinger ved kunstforeninger og gallerier over hele landet. Hun er medlem i NBK, UKS, BOA og FFF. Hun bor og arbeider i Oslo.

Se Hanne Tharaldsen sine vakre malerier og grafiske arbeider ved å klikke her

Dette er to av maleriene som Hanne har med på utstillingen

 

The Universal Sound

The Universal Sound

Secret of the Golden Flower

Secret of the Golden Flower